Cross Nature
/

beschermt bedreigde diersoorten

 

2 meter hier, 2 meter daar


Combideal: Adopteer 2 meter natuur in Nederland en gelijkertijd 2 meter regenwoud in Costa Rica

Voor 15 euro beschermt u 2 vierkante meter natuur in Nederland plus 2 vierkante meter natuur in Costa Rica! Ook heel leuk om cadeau te geven.


Stichting Cross Nature

NL50 INGB 0009 2637 84

Vermeld bij het overmaken 'combideal natuur'.

 

Als u het leuk vindt om tevens een certificaat te ontvangen van de adoptie van de natuur die dankzij u beschermd wordt, zou u ons dan een e-mail willen sturen? Dan sturen wij u het certificaat op per e-mail. Wij hebben er voor gekozen om de certificaten digitaal te verzenden; zo besparen we papier en daarmee ook bossen.

Mocht u de combideal cadeau willen geven, zou u dan in uw e-mail willen vermelden voor wie het cadeau is en naar welk e-mailadres het certificaat gestuurd mag worden?

 

Nederland en Costa Rica

Wat is er leuker dan dichtbij een tastbaar stuk natuur beschermen en daarnaast weten dat u ook bedreigde diersoorten in het prachtige Costa Rica beschermd?!

Het concept van Stichting Work with Nature was voor ons een grote inspiratie bij het vormgeven van onze stichting Cross Nature. Work with Nature is opgezet door Nederlanders die sinds 2011 werken in Costa Rica aan het beschermen en herstellen van regenwoud / de leefgebieden van bedreigde diersoorten zoals de Jaguar. Zij hebben alle officiële documenten die nodig zijn om regenwoud aan te kopen en er beschermd natuurgebied van te maken. Deze vorm willen wij ook toepassen binnen Nederland door zelf natuur aan te kopen en te beschermen.

Vanuit deze leuke samenwerking is het idee ontstaan om een leuke combideal aan te bieden, die tevens zeer geschikt is om als cadeau weg te geven. Voor slechts 15 euro beschermt u 2 vierkante meter in Nederland en 2 vierkante meter in Costa Rica!

Hieronder leest u nog iets meer over het project in Costa Rica en onder de tabbladen in de bovenbalk vindt u nog veel meer over onze natuurbescherming in Nederland en Costa Rica.

Costa Rica

Het beschermde gebied ligt in de nabijheid van Nationaal Park Barbilla, wat door de Costaricaanse overheid beschermd wordt. Alleen het stuk tussen deze gebieden is onbeschermd. De kans is groot dat plantage-eigenaren dit gebied tot plantages maken als het niet snel de bestemming 'beschermd natuurgebied' krijgt.

Daarom hebben Cross Nature en Work with Nature de handen ineen geslagen om samen dit onbeschermde gebied te gaan beschermen. Hieronder ziet u hoeveel er al is aangekocht en hoeveel er nog beschermd moet worden.