Cross Nature
/

beschermt bedreigde diersoorten

 

De Gouden Leeuwaap of Golden Lion Tamarin

De Gouden Leeuwaap is een ernstig bedreigde klauwaapje. Gouden Leeuwappjes komen alleen nog maar voor in het regenwoud in de buurt van de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Niet lang geleden waren deze prachtige dieren bijna compleet uitgestorven. Maar gelukkig hebben bescherming van de soort en het leefgebied geleid tot herstel. Toch blijft de soort kwetsbaar omdat de Gouden Leeuwaapjes maar op 1 plek ter wereld voorkomen en hun leefgebied versnipperd en aangetast is.

Wij zijn dan ook enorm verheugd om te mogen samenwerken met Associacao Mico Leao Dourado. Een Braziliaanse stichting die zich inzet voor de bescherming van de aapjes en hun leefgebied.

Cross Nature wil de Gouden Leeuwaapjes beschermen door samen met Associacao Mico Leao Dourado de vernietiging van leefgebied tegen te gaan. Ook willen wij de natuurbeschermers helpen om meer onderzoek te kunnen doen naar de dieren en hun leefgebied en educatie te geven aan toeristen die het reeds beschermde stuk leefgebied en de apen bezoeken. Helpt u mee door een gift over te maken?

Stichting Cross Nature

NL50 INGB 0009 2637 84

Vermeld bij het overmaken 'natuur in Brazilië'.

Zie onderstaande filmpje over deze stichting en hun beschermingsactiviteiten:

https://www.youtube.com/watch?v=pW5e2yVM2n0&t=32s

Een andere partner van de organisatie - Save The Golden Lion Tamarin - heeft een Engelstalige site waarop veel te lezen is over de stichting en de bescherming van de aapjes. Zie:  https://www.savetheliontamarin.org

Meer zien van Associacao Mico Leao Dourado? Zie: https://www.micoleao.org.br/

Foto's / pictures: Andreia F. Martins